Kad pirmoreiz pagatavoju šīs kotletes, mans vīrs pat nenojauta, ka puse no to sastāva nav gaļa! Šodien dalīšos ar recepti, ko nesen atradu – mums tā ļoti iepatikās, un tagad tīras gaļas kotletes gatavoju daudz retāk.
Šī recepte ir ekonomiska, kotletes sanāk daudz un patīkami sulīgas. Ja mājās ir nedaudz maltās gaļas, noteikti izmēģiniet – tās ir vienkārši izcili gardas!
Sāksim pagatavošanas gaitu:
Ar blenderi sajaucu sīpolus, olas, sāli, melnos piparus un ķiplokus.
Pēc tam samīca atdzesētus kartupeļus. Kartupeļus bez mizas izvārīju viegli sālītā ūdenī.
Tad pievienoju kartupeļiem jebkuru pildījumu. Šajā gadījumā izmantoju malto cūkgaļu (var izmantot malto liellopa gaļu vai putnu gaļu).
7 augi, ko nedrīkst stādīt blakus ķiršiem: tie atņem kokam spēku un traucē augt
Tad pievienoju olu-sīpolu maisījumu un visu kārtīgi samaisu.
Kotletes cep labi sakarsētā pannā augu eļļā. Es kotletēm nepievienoju un arī nepaviļāju tās miltos. Apcepu tās 5-7 minūtes no katras puses uz vidējas uguns bez vāka.
Pateicoties kartupeļiem, man sanāca 11 milzīgas, ļoti sulīgas un garšīgas kotletes. Varu teikt, ka šādas kotletes man garšo labāk nekā kotletes no tīras maltas gaļas. Mans vīrs, pirmo reizi tās izmēģinājis, tagad lūdz kotletes gatavot tikai pēc šīs receptes.
Sastāvdaļas:
Vārīti kartupeļi – 500 g
Maltā cūkgaļa – 400 g
Sīpols – 1 gab.
Ķiploki – 3 daiviņas
Olas – 2 gab
Augu eļļa
Sāls, pipari pēc garšas
Ieviesta pavisam jauna funkcija Latvijas bankomātos, kas var būt noderīga visiem iedzīvotājiem